SQ Flag
  SQ
  EN Flag
  EN
  TR Flag
  TR
  DE Flag
  DE
  FR Flag
  FR
  RU Flag
  RU
  ES Flag
  ES
  Hamburger Menu Open
  Agjentët Online!

  Këshillim Falas

  Humbja e Flokëve te Meshkujt

  Humbja e flokëve te meshkujt mund të jetë një situatë stresuese. Megjithatë, meshkujt shpesh ndihen të shtyrë të diskutojnë hapur pasojat emocionale të humbjes së flokëve në vetëvlerësimin e tyre.

  Ndjenjat e frustrimit, humbjes së vetëvlerësimit, depresionit dhe tërhiqjes sociale janë shumë të zakonshme te meshkujt që vuajnë nga humbja e flokëve.

  Humbja e flokëve te meshkujt është lloji më i shpeshtë i humbjes së flokëve. Shumica e humbjeve të flokëve nuk lidhen me sëmundje sistemike ose brendaorganike, dhe as një dietë e dobët nuk është një faktor i zakonshëm. Flokët mund të thjeshtësohen si rezultat i faktorëve gjenetikë të paracaktuar, historisë familjare ose si pjesë e procesit normal të plakjes. Faktorë të tjerë të stilit të jetesës përfshijnë stresin e përkohshëm të rëndë, sëmundjen, ndryshimet ushqimore dhe ndryshimet hormonale. man-getting-hair-loss-treatment.jpg

  Effets des gènes sur la perte de cheveux

  Humbja e flokëve te meshkujt shkaktohet nga një ndjeshmëri e shtuar ndaj hormonit mashkullor, i njohur si androgeni, në pjesë specifike të qafës dhe kalon nga një brez në brez.

  Medikamentet kundër humbjes së flokëve te meshkujt mund të ngadalësojnë progresin e thartimit të flokëve dhe rritjen e mbulimit të qafës duke rikthyer rritjen e flokëve të rinj dhe duke rritur ato ekzistuese.

  Ka disa medikamente në dispozicion në treg dhe shpesh përdoren për trajtimin e humbjes së trashëgueshme të flokëve, përfshirë Minoxidilin dhe Finasteridin.

  Megjithatë, medikamentet kundër humbjes së flokëve kanë një zmadhim të kufizuar dhe ofrojnë një zgjidhje të përkohshme për thartimin e flokëve. Ato duhet të merren vazhdimisht; nëse ndërpritet përdorimi i tyre, çdo flok që ka rritur gradualisht do humbet brenda 6-12 muajsh. Nëse medikamenti kundër humbjes së flokëve ndërpritet plotësisht, qafa juaj do të duket me gjasa e njëjtë si para trajtimit.

  Deri më sot, operacioni i transplantimit të flokëve është e vetmja zgjidhje e përhershme për humbjen e flokëve te meshkujt. Transplantimi i flokëve është metoda e vetme e besueshme për ripërtëritjen e flokëve dhe teknikat për rritjen e flokëve po përmirësohen vazhdimisht.

  Transplantimi i flokëve në Turqi realizohet kryesisht duke hequr folikuj nga pasja e kokës, e cila është më rezistente ndaj ndryshimeve hormonale, dhe pastaj duke i implante ato në zonat ku mungojnë flokët.

  Ka dy metoda për të hequr greftët; FUE (ekstraksioni i njësive folikulare) dhe FUT (transplanti i njësive folikulare).

  Klinika e Transplantimit të Flokëve në Turqi ofron të rinjën në teknologjinë moderne dhe aftësinë artistike për të arritur rezultate të plota, natyrale dhe eficiente me metodat e rikthimit të flokëve me ekstraksionin e njësive folikulare dhe transplantin e njësive folikulare.