SQ Flag
  SQ
  EN Flag
  EN
  TR Flag
  TR
  DE Flag
  DE
  FR Flag
  FR
  RU Flag
  RU
  ES Flag
  ES
  Hamburger Menu Open
  Agjentët Online!

  Këshillim Falas

  Këputja e flokëve te femrat

  Edhe pse humbja e flokëve është një situatë e neveritshme për burrat, humbja e flokëve te femrat mund të jetë shumë më e tronditshme.

  Shpesh herë humbja e flokëve te femrat ngatërrohet si një sëmundje e vërtetë e burrave, megjithatë femrat nën 30 vjeç përbëjnë rreth 5 për qind dhe 60 për qind e atyre mbi 70 vjeç po ashtu preken.

  Humbja e flokëve te femrat, e cila zakonisht lidhet me faktorë gjenetikë, mund të trashëgohet nga nëna ose baba. Ajo njihet si alopecia androgjenike, e cila mund të fillojë që në fund të adoleshencës.

  Në kundërshtim me humbjen e flokëve te burrat, shumica e grave me humbje të flokëve nuk zhvillojnë një vend të ëmbël ose të shurdhë në pjesën e sipërme të kokës. Në vend të kësaj, ka një zbutje e dukshme në pjesën e mbretërisë. healthy-concept-woman-show-her-brush-with-damaged-long-loss-hair.jpg Humbja e flokëve te femrat mund të trajtohet me një sërë ilaçesh. Një nga ilaçet më të njohura për humbjen e flokëve te femrat është Minoxidil (2 për qind); është ilaçi i vetëm dermal i aprovuar nga FDA për humbjen e flokëve në femrat me model.

  Pas një zgjedhje të suksesshme të trasplantit të flokëve për shumë burra të shqyer, femrat gjithashtu mund të jenë kandidatë ideale për një procedurë trasplantimi të flokëve.

  Femat që vuajnë nga humbja e flokëve si pasojë e alopecisë nga tërheqja ose si pasojë e traumës, shënjave ose djegies kimike janë kandidatë të mirë për trasplante të flokëve te femrat.

  Një nga specialistët tanë për trasplante të flokëve në klinikën tonë të trasplanteve të flokëve në Turqi do të jetë në gjendje të përcaktojë metoden më të mirë të rimëkëmbjes së flokëve për ju.

  Mjeku mund të propozojë produkte ose terapi për rimëkëmbjen e flokëve për përdorim vetëm, ose si pjesë e një plani të përgjithshëm të trajtimit që mund të përfshijë një operacion trasplantimi të flokëve.

  Para çdo procedure rimëkëmbjeje të flokëve, ekspertët tanë për trasplante të flokëve do të rekomandojnë një vlerësim të hollësishëm për të diagnozuar gjendjen tuaj dhe diskutuar opsionet e trajtimit.